W Bordnetzie aktywujemy w Bajcie 0 bit 2
I teraz po otwarciu drzwi będą się świeciły lampki z ustawioną jasnością
W maxidocie pojawi się menu light&vision->footwel light - tam ustawiamy jasność
Nie radzę przesadzać, bo się mocno grzeje żarówka.
Jeśli w bordnetzie aktywujemy Bajt 16 bit 7
Wtedy będą nam się świeciły lampki po zapłonie z jasnością ustawianą regulacją dechy
Fajna sprawa
Powyższe dotyczy O2.
Dołożyłem, zakodowałem jak wyżej i nie świeci mi w drugiej opcji. Pierwsza opcja jest super. Zamiast lampek żarówkowych dałem moduły ledowe. Może to mieć znaczenie? Po zapłonie mrugną tylko 5 razy i tyle.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Wymieniłem na ten co napisałeś. Świeci podświetlenie wraz z deską. Bordnetz 3C0 937 049 AJ nie ma tego.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Panowie do tego modu ktory wybrac zestaw z chin: ten
czy ten
oba niby to samo ale 1 tanszy i lampki inne.
oba beda dobre do O2 przedlift? Bez ledow oczywiscie.
Może się stopić choć nie powinno. Będą lepsze niż te drugie bo widziałem juź takie czarne nakładki stopione. Daj tam ledowe żarówki to będą mniej grzać.
Polecam takie:
Panowie lampki przyszly z chin. Wlasnie skonczylem montaz wg poradkina. Wszystko zlozone. Wtyczka B pin 7 potem kodowanie i nie dziala. W MD opcja sie pojawila. Mozna zmieniac po 1% ale nie dziala po otwarciu drzwi. Masa podpiera pod srube. Pin dobrze osadzony gdzie szukac przyczyny?
Wtyczka w borda 2 od lewej teoretycznien to jest B wpiełem w pin7 ktory byl pusty. Nastepna wtyczka czyli 3 od lewej tez ma pusty pin 7 ale to jest chyba C
Wiem ze pisze 3 raz pod rzad ale nie da sie edytowac postow.
Podlaczylem Vcds zeby sprawdzic jeszcze raz kodowanie i widze ze wyswietla sie blad 00061 oswietlenie przestrzeni nog 012 usterka elektryczna w obwodzie.
Kasuje ten blad ale tylko jak odlaczam vcds to na nowo sie pojawia.
Co moze byc winne? Chinskie zarowki w5w nie led?
Podmiana zarowek nic nie dala. Blad dalej jest. Jutro bede probowac pokolei kazda wtyczke. To powinno ruszyc odrazu czy przed podpieciem nalezy skasowac blad?
Wyglada tak jakby pin7 nie mial pradu. Wezme tez dla pewnosci zmienie miejsce masy.
Wiazka od chinczyka widac dobrze jest zrobiona i nie ma mowy zeby przewody byly pomieszane bo sa 2 kolory.
Dodam jeszcze ze u mnie od lewej sa 2 wtyczki zolte a potem sa 2 czarne.
wpialem sie w pin 7 drugiej "teoretycznie B" zoltej.
na podstawie zdjecia wyglada ze mam sie wpiac w czarna wtyczke czyli 2 od prawej?
B - Złącze, 12-stykowe (czarne) T12a:
1 - Wyjście do żarówki światła cofania prawego
2 - Wolne
3 - Wolne
4 - Wyjście żarówki światła pozycyjnego tylnego i światła przeciwmgłowego tylnego lewego
5 - Wyjście żarówki światła pozycyjnego tylnego i światła hamowania prawego
6 - Wolne
7 - Wolne
8 - Wolne
9 - Wyjście do żarówki światła pozycyjnego tylnego prawego
10 - Wyjście do żarówki kierunkowskazu tylnego prawego
11 - Wyjście oświetlenia wnętrza (31), oświetlenie wnętrza/włącznik drzwiowy
12 - Wyjście – zacisk 58d
C - Złącze, 12-stykowe (brązowe) T12b:
1 - Wyjście do sterownika podgrzewanych foteli przednich i kanapy tylnej
2 - Wyjście żarówki światła pozycyjnego tylnego i światła hamowania lewego
3 - Wyjście żarówki światła pozycyjnego tylnego i światła przeciwmgłowego prawego
4 - Wolne
5 - Wolne
6 - Wolne
7 - Wolne
8 - Wyjście do oświetlenia tablicy rejestracyjnej
9 - Wyjście do żarówek trzeciego światła hamowania
10 - Wyjście do żarówki światła pozycyjnego tylnego lewego
11 - Wyjście do żarówki kierunkowskazu tylnego lewego
12 - Wyjście do żarówki światła cofania lewego
Chyba zle sie wpialem bo zrobilem to w brazowa wtyczke pin 7. Wszedzie pisza ze wtyczka b jest czarna. Mam od lewej brazowa brazowa czarna i czarna. Dzisiaj sprobuje przepinowac to jeszcze raz.
Raczej chińczyk pomylił. Zestaw ma już oczko i pin więc trudno to zamienić przy montażu.
Zestaw jest ok. Jest oczko jak kolega pisze.
Wstyd sie przyznac ale zle sie wpialem. Jak pisalem zrobilem to we wtyczke C. Przepinowalem na B i wszystko dziala.
Inna sprawa. Mam ustawiony Byte 16 bit 7 ale lampki po przekreceniu kluczyka gasna. Nie chca świecic podczas jazdy. 3 razy sprawdzalem kodowanie. Kodowalem na nowo i nie dziala. Co moze byc nie tak?
Dodam ze mam czujnik swiatla i sprawdzalem w trybie auto. Nie przelaczalem do pozycji mijania na maksa w prawo. Bedzie to mialo wplyw?
Komentarz